АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідає Австрію

Середа, 09 листопада 2016, 14:25
У п'ятницю, 11 листопада 2016 року, до Відня зі своїм першим триденним душпастирським візитом завітає Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Предстоятель УГКЦ матиме кілька офіційних зустрічей з австрійськими представниками влади та духовенством, поспілкується з українськими вірними і душпастирями УГКЦ в Австрії.

З нагоди святкування 100-річчя перенесення мощів св. Йосафата Кунцевича до храму Святої Варвари свій душпастирський візит до Відня здійснить Глава Української Греко-Католицької  Церкви Блаженніший Святослав.

У програмі першого дня візиту Глави УГКЦ – офіційна зустріч у Міністерстві закордонних справ Австрії. У п'ятницю Блаженніший Святослав зустрінеться з Апостольським нунцієм в Австрії Архиєпископом Петером Цурбріггеном, дипломатом Святого Престолу.

У суботу Предстоятель УГКЦ матиме приватну розмову з кардиналом Крістофом Шенборном, Архиєпископом Відня і примасом Австрії, Ординарієм для католиків візантійського обряду в Австрії. Також у цей день Блаженніший Святослав зустрінеться з душпастирями УГКЦ в Австрії, українською молоддю, дітьми та представниками українських громадських організацій, що діють на території Австрії. Після офіційних зустрічей Глава УГКЦ візьме участь в Урочистій академії з нагоди відзначення 100-річчя перенесення мощів св. Йосафата Кунцевича з Бяла Подляска (сьогодні Польща) до Відня. Святкування завершаться Архиєрейською Божественною Літургією в соборі Святого Стефана та перенесенням ікони св. Йосафата Кунцевича до храму Святої Варвари.

У неділю Блаженніший  Святослав разом із духовенством відслужить Божественну Літургію в храмі Святої Варвари та зустрінеться з членами парафіяльних рад УКГЦ в Австрії. Наприкінці свого першого офіційного візиту до Відня Предстоятель греко-католиків України відвідає Інтернаціональний богословський інститут в Трумау, де зустрінеться зі студентами та викладачами інституту.

Повідомила Ольга Білоголова

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next