АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідав cестер cлужебниць

Субота, 09 серпня 2014, 16:53
9 серпня 2014 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, побував у провінційному домі Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії у Львові.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав поділився роздумами над євангельським текстом про чудесне помноження хліба і риби, у якому Христос об’явив себе як  Бог Ізраїлю, який годує своїх людей серед пустелі. Саме Божа присутність Ісуса Христа серед людей є запорукою того, що ніхто з них не буде голодним і не охляне десь у дорозі.

Предстоятель УГКЦ підкреслив, що у своєму духовному житті та служінні ми зіштовхуємося з невідповідністю між засобами, які маємо, і завданнями, що перед нами постають. Ми стоїмо перед викликами, яких іноді самі не розуміємо. Ті великі завдання нас лякають. Ми приходимо до Христа і кажемо: де взяти засобів, щоб це виконати? А Господь Бог каже нам принести і віддати те невелике,що ми маємо, у Його руки. І тоді Він це поблагословить і розмножить. Під час Божественної Літургії Церква теж  збирає всі болі, плачі, потреби людей і представляє на престолі у вигляді хліба і вина, приносить до Господа, який своїм благословенням це перетворює на власне Тіло і Кров, що ними годує і животворить своїх людей, помножує наші ресурси.

Наприкінці Блаженніший Святослав уділив сестрам своє архиєрейське благословення.

 

Прес-служба Згромадження сестер служебниць НДМ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next