АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав відвідав Українську папську колегію в Римі

Середа, 26 лютого 2020, 13:38
Перебуваючи з робочим візитом до Ватикану та Італії, Блаженніший Святослав зустрівся з студентами УГКЦ, які навчаються у різних папських університетах Вічного міста.

Зустріч відбулася 25 лютого в Українській папській колегії святого Йосафата.

Глава УГКЦ розповів студентам про Зустріч східних католицьких ієрархів, яка відбулася у вересні минулого року в приміщенні Колегії святого Йосафата. «На цій зустрічі ми намагалися представити екуменічну позицію нашої Церкви, а також відчули необхідність створення спільного екуменічного документа Східних Католицьких Церков Європи», - розповів Блаженніший Святослав. Цей документ, на його думку, повинен представити Східні Католицькі Церкви з нової екуменічної перспективи, «де вони не розглядаються як перешкода чи метод досягнення єдності християн, а як модель християнської єдності». «Я вважаю, - сказав Глава УГКЦ, - що Східні Католицькі Церкви повинні свідчити, що єдність з Єпископом Рима не є нищівною, вона не завдає шкоди східній традиції, а навпаки, - доповнює і робить її вселенською».

Цей рік у житті УГКЦ Блаженніший Святослав назвав «роком глобального соборування». Від  26 до 29 серпня у Львові відбудеться Патріарший собор на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Предстоятель Церкви закликав в усіх структурах УГКЦ і навіть там, де вони ще не створені, провести локальні собори. Спілкуючись із студентами, він запросив їх допомогти Церкві відповісти на три головні запитання цього собору: хто ми є? Де ми є? Як нам бути разом? «Якщо ми не зрозуміємо, якими ми є, де сьогодні знаходяться наші вірні і як плекати нашу єдність, ми відчуємо кризу покликань до священства», - зазначив архиєрей.

«Різні інституції говорять, що сьогодні дуже важко збирати людей разом. Люди не хочуть бути разом, бо сучасна культура відокремлює людину від людини. Тому вселенське сопричастя є під загрозою. Собор є одним із методів, щоб збирати людей разом», - вів далі Блаженніший Святослав. Говорячи про стратегію душпастирського служіння, він зауважив: «Раніше наша увага була зосереджена на парафії і парафіяльних структурах. Зараз, натомість, потрібно подивитися, хто ті люди, які творять нашу парафію». В особистісному підході душпастирського служіння, на думку Глави УГКЦ, місія Церкви -  лікування людських ран, зокрема ран ненависті один до одного».

На завершення зустрічі студенти мали нагоду поставити запитання Главі УГКЦ.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next