АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликає бути обережними на дорогах

П'ятниця, 06 листопада 2015, 17:12
Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся із проханням до владик УГКЦ помолитися за загиблих під час ДТП у межах Національного тижня безпеки дорожнього руху (9–14 листопада). Зокрема пропонується після Божественної Літургії 14–15 листопада у всіх храмах на знак пам’яті загиблих у ДТП висловити співчуття їхнім рідним та закликати всіх до неухильного дотримання правил дорожнього руху.

Така ініціатива в УГКЦ проводиться у відповідь на відповідне звернення Українського медичного центру безпеки дорожнього руху й інформаційних технологій Міністерства охорони здоров’я. «З метою привернення уваги громадськості до проблеми ДТП, їх наслідків та пов’язаними з ними втратами, а також для збереження життя та здоров’я громадян», – йдеться у зверненні цього державного органу.

Ще в 2008 р. Блаженніший Любомир, архиєпископ-емерит УГКЦ, у Зверненні щодо дотримання правил дорожнього руху наголосив, що порушення цих правил є гріхом. Тому кожен, хто сідає за кермо, має використовувати автомобіль на користь для себе та інших і ретельно оминати всього, що може стати причиною матеріальних збитків, втрати здоров’я чи, навіть, життя.

Традицію вшановувати пам’ять загиблих на дорогах і тим самим  привертати увагу громадськості  до проблем безпеки дорожнього руху започаткувала неурядова організація Великобританії «RoadPeace». Невдовзі це починання знайшло розуміння та підтримку в усьому світі.  26 жовтня 2005 р.  ООН прийняла резолюцію із закликом до урядів усіх країн відзначати третю неділю листопада як День пам’яті жертв ДТП.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next