АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликає молодь бути в авангарді боротьби з корупцією

Субота, 16 квітня 2016, 11:27
Отець і Глава УГГК Блаженніший Святослав закликає молодь бути в авангарді боротьби з корупцією, яка поширилася на всі сфери суспільного життя в Україні. Про це мовиться у цьогорічному Посланні Блаженнішого Святослава до молоді, День якої святкує у Квітну неділю.

У Посланні Предстоятель дає відповіді на питання, які часто постають перед молодими людьми: «Що означає дотримуватися Господніх заповідей? Як пристосувати приписи, дані дві тисячі років тому, до свого життя?»

«Корупція руйнує суспільну свободу, - зазначає Предстоятель у Посланні. - Це духовне і моральне поневолення суперечить гідності людини, відбирає майбутнє, викривлює стосунки між людьми. Для корумпованої особи інші люди є просто засобами для досягнення вигоди. Така особа не вміє любити».

«Окремим видом зла» Блаженніший Святослав називає корупцію в освіті.

Молодь, яка стала рушієм багатьох змін, за його словами, «має бути в авангарді звільнення від корупції, насамперед у освіті».

«Не давайте хабарів та не мовчіть, коли їх у вас вимагають! – просить Глава Церкви молодих людей. - Корупція боїться світла і публічності. Для того щоб отримати добру оцінку чи диплом, не потрібно багато – просто чесно вивчіть предмет. Щоб отримати добре місце роботи – просто докладіть зусиль. І так, непомітно для себе, складаючи іспит за іспитом, ви складатимете іспит з життя».

Спротив корупції, застерігає Блаженніший Святослав, викликає шалену протидію тих, хто не бажає змін.

Принципова меншість, за його словами, здатна змінювати правила взаємовідносин.

Предстоятель  вважає, що молоді люди мають об’єднуватися навколо боротьби з гріхом корупції, шукати однодумців.

Проте звільнення від корупції, за його словами, не є самодостатнім – це лише свобода від залежності та поневолення неправдою та злом.

Водночас, пише духовний лідер греко-католиків, християнська свобода є свободою «для»: для істинної любові, для зросту, для успіху, для перемоги та побудови кращого майбуття.

«Оновлення суспільства – це дар від Бога, що актуалізується через наш вибір, - сказано в Посланні. - Ми не маємо права залишити після себе зіпсоване суспільство. Саме молодь має той дар, щоб спонтанно вибрати добро, Бога і закон, як ті молоді люди, що побачили в Христі справжнього Спасителя і Месію при вході до Єрусалима».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next