АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав закликав вірних УГКЦ до молитовного стояння за Україну

Неділя, 12 лютого 2017, 08:14
Із таким закликом 11 лютого Отець і Глава УГКЦ звернувся до всіх вірних, перебуваючи в Дрогобичі з нагоди Всеукраїнської прощі монашества.

«Хочу сьогодні закликати все наше монашество і вірних нашої Церкви до усильної молитви за Україну, адже, як ви всі знаєте, останні тижні були позначені найбільшими за останні два роки кровопролитними боями на Сході України», – сказав Блаженніший Святослав.

Він пригадав вірним заклик Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ про безперервну молитву і піст за мир в Україні, датований 17 червня 2014 року Божого. «Щодня о дев’ятій годині вечора кожен син і донька нашої Церкви стоїть і молиться за Україну. Прошу вас не занедбайте цього стояння!» – сказав проповідник. Крім того, кожен день тижня є присвячений молитві в окремому наміренні: понеділок – за владу, вівторок – за ворогів, середа – за військо, четвер – за правоохоронні органи і поліцію, п'ятниця – за переселенців, поранених і постраждалих під час війни, субота – за всіх убієнних у цій війні, неділя – за мир в Україні.

«Кожна наша єпархія та екзархат мають визначений день строгого посту за Україну. Ми в Києві постимо в понеділок, розпочинаючи цей ланцюжок. Будь ласка, підхоплюйте і не занедбуйте його!» – закликав вірних Блаженніший Святослав.

На думку Глави УГКЦ, богопосвячені особи мають бути для вірних прикладом і вчителями неустанної молитви й посту за Україну.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії
sde.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next