АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав запевнив Міністра оборони, що військові капелина УГКЦ готові до служіння

Понеділок, 03 березня 2014, 14:44
Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур та його військові капелани готові негайно надати допомогу задля забезпечення морально-духовних потреб особового складу Збройних сил України і працювати заради підтримки високого духу та впевненості військовослужбовців.

Про це йдеться у листі Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука) до Міністра оборони України Ігоря Тенюха.

«Ми готові – стати поруч із ними і розділити всі випробування нашого війська», – запевнив Предстоятель.

Він нагадав Міністрові оборони, що протягом останніх років Церква доклала чимало зусиль до налагодження капеланського служіння у Збройних силах України. А сьогодні є особлива потреба в душпастирській опіці військовиків. «Адже духовний супровід робить військовослужбовців витривалими і непереможними», – переконаний архиєрей.

За його словами, УГКЦ з тривогою спостерігає за розвитком подій в Україні. «Особливо непокоїть загроза порушення миру в нашій державі. Церква завжди була і залишається прихильником використання всіх можливостей для досягнення миру та спокою. На Збройних cилах України лежить важливе покликання: стояти на захисті рідної землі й відстоювати її територіальну цілісність і незалежність», – вважає Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next