АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся з Апостольським нунцієм в Австрії

Субота, 12 листопада 2016, 06:52
11 листопада Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час свого візиту до Австрії зустрівся з Апостольським нунцієм в Австрії Архиєпископом Петером Цурбріггеном, дипломатом Святого Престолу.

У зустрічі взяли участь отець Юрій Коласа, Генеральний вікарій католиків візантійського обряду, і Рудольф Прокші, професор Католицького богословського факультету Віденського університету та віце-президент фундації наукових досліджень екуменічних стосунків «ProOriente». До розмови також долучився ректор Інтернаціонального богословського інституту в Трумау та одночасно директор католицької гімназії в м. Баден Крістіан Алтінг фон Гойзау.

Під час зустрічі Блаженніший Святослав поділився своїми враженнями від участі в черговій пленарній асамблеї Папської ради для сприяння єдності між християнами. Глава УГКЦ зазначив: «Я повертаюся до України дуже піднесений та з великим натхненням».

Блаженніший Святослав розповів присутнім про різні екуменічні ініціативи УГКЦ в Україні та представив ситуацію міжцерковних стосунків, що зараз склалася на теренах нашої держави. Патріарх згадав і про плідну співпрацю  УГКЦ та протестанських Церков в Україні, яку можна вважати досить вдалим прикладом для наслідування.  

На завершення Предстоятель УГКЦ поділився враженнями з присутніми від свого нещодавнього візиту до Краматорська  та про те, як виглядає життя людей у так званій «сірій зоні» і участь УГКЦ у здійсненні ініціативи «Папа для України».

Фотографії надані: Ann Art

Прес-служба одинаріату для католиків
візантійського обряду в Австрії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next