АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся з працівниками Патріаршої курії

Четвер, 09 червня 2022, 16:23
У четвер, 9 червня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів першу після повномасштабного вторгнення росії в Україну зустріч із працівниками Патріаршої курії УГКЦ. Зустріч пройшла в онлайн-форматі.

У своєму слові Глава УГКЦ подякував працівникам Курії за те, що, незважаючи на вторгнення, вони не втекли з України, натомість з перших днів війни, продовжуючи працювати, зайнялися і волонтерською діяльністю.

«Тепер мусимо повертатися до повноцінної праці в офісах замість дистанційної форми роботи, – наголосив Блаженніший Святослав і додав: – Щоб Україна перемогла, потрібно, щоб Україна працювала. Мурашина праця на своєму місці є необхідною. Україна не тільки воює, вона також молиться і активно працює… Важливо, щоб праця виконувалася у кожному підрозділі Патріаршої курії, очевидно, відповідно до обставин, пов’язаних із війною».

Відтак владика Кен Новаківський, голова Душпастирської ради, і о. Ростислав Пендюк, його заступник, розповіли про виклики, які постали перед Церквою в душпастирській діяльності, і про те, як комісії, що входять до складу Ради, відповіли на них. Отець Любомир Яворський, патріарший економ, представив стан справ у фінансово-господарській сфері, а о. Андрій Нагірняк, адміністратор Патріаршої курії, пояснив останні розпорядження щодо організації робочого процесу.

Досвідом служіння в умовах повномасштабної війни росії проти України поділилися також владика Василій Тучапець, голова Відділу соціального служіння і екзарх Харківський, владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу, о. Андрій Зелінський, заступник керівника Департаменту військового капеланства, Юрій Підлісний, голова Комісії у справах родини і мирян, та інші працівники Патріаршої курії УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next