АКТУАЛЬНО

Блаженніший Святослав зустрівся з родичами полонених нацгвардійців, які охороняли Чорнобильську АЕС

Вівторок, 21 червня 2022, 17:47
У вівторок, 21 червня, у Києві Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся з родичами бійців Національної гвардії України, яких росіяни в перший день повномасштабного вторгнення взяли на Чорнобильській АЕС у полон та викрали, покидаючи її.

Члени родин українських військовослужбовців, які приїхали зі Славутича разом із військовим капеланом о. Юрієм Логазою, звернулися до Блаженнішого Святослава із проханням допомогти звільнити їхніх рідних із російського полону. Дружини двох полонених і брат ще одного з нацгвардійців розповіли Главі Церкви, що майже нічого не знають про їхнє місце перебування, побоюються про стан їхнього здоров’я через отриману високу дозу радіаційного випромінювання і дуже надіються, що Церква допоможе повернути їх додому.

Блаженніший Святослав уважно вислухав їх і запевнив, що буде молитися за полонених українських військовослужбовців і шукатиме способу, як допомогти повернути їх додому. «Я хочу допомогти. Крім молитви, ми докладемо максимум зусиль, щоб дійшло до зрушень, – сказав Глава УГКЦ і додав: – Там, де не зможемо ми, нехай допоможе Бог».

Як відомо, росіяни захопили Чорнобильську АЕС у перший день повномасштабного нападу росії на Україну 24 лютого 2022 року. Понад три тижні електростанція перебувала під російською окупацією. Наприкінці березня окупанти покинули її, забравши із собою 167 полонених українських військових, які охороняли ЧАЕС.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next