АКТУАЛЬНО

Блаженнішого Святослава запросили відвідати Джублик

П'ятниця, 02 жовтня 2015, 12:25
1 жовтня Блаженнішого Святослава в його резиденції поблизу Патріаршого собору в Києві відвідали о. Атанасій Чийпеш, настоятель монастиря Собору Пресвятої Богородиці Мукачівської греко-католицької єпархії, та подружжя Мар’яни і Михайла Романів.

Вони прибули до Києва, щоб передати Главі УГКЦ ікону Пресвятої Богородиці, яку для нього вишили бісером парафіяни з Джублика. «Блаженнішому Святославові зі щирою любов’ю, прагненням єдності та бажанням спільної молитви в Джублику», ‒ такий дарчий напис створили автори ікони.

При цій нагоді о. Атанасій передав Блаженнішому Святославу запрошення від спільноти в Джублику відвідати це урочище в Іршавському районі та спільно помолитися за єдність Церкви і народу. Глава УГКЦ із вдячністю відгукнувся на таку ініціативу та зазначив, що зможе відслужити Літургію в Джублику тільки з відома місцевого єпископа владики Мілана (Шашіка).

Також Предстоятель УГКЦ подякував спільноті в Джублику за їхні безнастанні молитви за досягнення єдності всіх греко-католиків України. «Я роблю все можливе для того, щоб між Українською Греко-Католицькою Церквою і Мукачівською греко-католицькою єпархією була не тільки євхаристійна, а й адміністративна єдність. Для цього нам передусім потрібна Божа благодать. Тому я вам щиро дякую за вашу постійну молитву в цьому наміренні», ‒ сказав Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next