АКТУАЛЬНО

Блаженнішому Любомиру буковинці присвячують ювілейний фестиваль «Обнова-фест»

Четвер, 10 травня 2018, 11:57
27 травня 2018 року, на Зелені свята, Чернівецьке товариство українських студентів-католиків «Обнова» спільно з Патріаршою комісією у справах молоді УГКЦ та з благословення Єпископа Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафата (Мощича) проведуть Х Буковинський молодіжний етнодуховний фестиваль «Обнова-фест».

Цьогорічний фестиваль буде присвячений світлої пам’яті Блаженнішому Любомиру Гузару (саме з його благословення це свято було започатковане у 2008 році) та 20-річчю товариства «Обнова» у Чернівцях.

«Обнова-фест» має на меті поєднати українську духовність, патріотизм і традиції. За десять років він став улюбленим родинним та молодіжним святом не лише для мешканців Чернівці та Буковини, а й Західної України.  

У програмі фестивалю – спільна (екуменічна) молитва за єдність церков, українську молодь та мир в Україні, благодійні акції, виступи аматорських і професійних колективів, театрів, виставка-продаж виробів народних майстрів, цікаві забави для дорослих і дітей, вогняне шоу, майстер-класи, «Пластовий табір», «Літературні читання», «Вуличний університет», а також концерт відомих українських гуртів («Kozak system», «Мері», «Тарута», «Кораллі», «Кана», «Воанергес») та молодих виконавців.

Свято розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці у Чернівцях. А на території обласного музею народної архітектури та побуту відбудеться екуменічна молитва за мир в Україні та інші фестивальні заходи.

Організатори свята запрошують до спільної молитви на Зелені свята у Чернівцях, а також підтримати новостворену Чернівецьку єпархію УГКЦ.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next