АКТУАЛЬНО

Близько 30 молодих людей під час нічних чувань у рамках прощі до Патріаршого собору УГКЦ дали присягу дошлюбної чистоти

Неділя, 18 серпня 2013, 09:16
Після Великої Всенічної програма прощі з нагоди освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві та святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі продовжилася нічними чуваннями в Міжнародному виставковому центрі.

На початку заходу до присутніх прочан звернувся із словом-вітанням владика Дмитро (Григорак), голова Синодального комітету подружжя і сім’ї УГКЦ. Після цього о. Олег Кобель, голова Комісії у справах родин Стрийської єпархії УГКЦ, розповів молоді про важливість плекання дошлюбної чистоти і представив рух «Справжня любов чекає», який, як відомо, об’єднує молодих християн, що постановили тривати в дошлюбній чистоті попри спокуси світу та зберегти чисте серце. Як відомо, члени цього руху разом доростають до моменту розпізнання свого християнського покликання під мудрим духовним керівництвом. Вони спільно моляться, організовують різні цікаві заходи, а також веселе та творче дозвілля, не гаючи дарма чудового часу юності. Так, близько 30 молодих прочан дали присягу плекання дошлюбної чистоти.

Цікавим моментом нічних чувань було свідчення Міс Україна-2013 Анни Заячківської з Івано-Франківська, яка нещодавно виборола цей титул. Анна заспівала кілька пісень і у слові до молоді також заохотила плекати дошлюбну чистоту.

Нічні чування продовжилися вітанням о. Ростислава Пендюка, голови Молодіжної комісії УГКЦ, який запропонував молоді роздумати над євангельськими блаженствами, молитися разом і прославляти Бога. «Провідна тема наших роздумів: "Ми - сіль землі…", - слова, які промовив Христос своїм учням, а, відповідно, і кожному із нас. Ми повинні бути тою сіллю, що надає справжнього Божого смаку цьому світові», - закликав священик. Опісля програма чувань продовжилася виступом гурту «Кана», театральною мініатюрою та спільною молитвою.

Додамо, що всі нічні чування супроводжувала ікона Богородиці, яку блаженний Папа Іван Павло II поблагословив спеціально для української молоді в Римі. «Ми запрошуємо всіх вас єднатися, адже собор усіх єднає, незалежно від того звідки ви приїхали, бо ми належимо до одної Христової Церкви», - сказав о. Ростислав.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next