АКТУАЛЬНО

Близько 500 учасників відвідало Пластові та СУМівські молодіжні табори під час Різдвяних свят в Австралії

П'ятниця, 25 січня 2019, 13:21
У грудні-січні 2018-2019 року в Австралійській єпархії УГКЦ організували три табори. Один табір Пласту біля річки Коло поблизу Сіднея зібрав близько 80 людей. Інший, пластовий табір «Сокіл», поблизу Джилонга у Вікторії, відвідало 150 гостей.

Табір «Карпати» молодіжної організації СУМ (Спілка української молоді) відбувався у Бакстоні поблизу Марисвілю у Вікторії. Його відвідало близько 230 учасників. На цей табір з’їхалися родини з різних штатів, зокрема Західної та Південної Австралії, Квінсленда, Нової Валії та, звичайно ж, Вікторії.

Отець Олег Стефанишин був капеланом на пластовому таборі біля річки Коло. Отець Андрій Микитюк служив на пластунському «Соколі». Владика Петро Стасюк провів чотири дні у Бакстоні та один день на «Соколі».

«Ці табори є дуже важливим заходом для зміцнення нашої громади. На них наші діти зав’язують міцну дружбу. Старші учасники табору допомагають в його організації та проведенні, тут зміцнюються стосунки між родинами, що робить нашу українську громаду сильною. Табори створили прекрасну атмосферу для завершенням Року молоді», - наголосив владика Петро Стасюк.

Присутність капеланів у таборах дала можливість кожному зустрітися з ними та поговорити за кавою. Учасники під час групових занять з різними наставниками мали змогу поділитися своїми думками на тему віри та культури.

Табори 2018-2019 року стали справжнім благословенням для всіх учасників і допомогли молоді розвинути свої лідерські навички та витривалість. Ми дякуємо та вітаємо керівників обох організацій за підготовку таких чудових програм для молоді. Табори створили прекрасну атмосферу для завершенням Року молоді.

catholicukes.org.au


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next