АКТУАЛЬНО

Близько сотні пластунів узяли участь у вишкільному таборі «Говерля»

Середа, 23 серпня 2017, 10:29
Близько сотні пластунів із різних регіонів України взяли участь у крайовому мандрівному вишкільному таборі «Говерля», який з 7 по 19 серпня проходив у Карпатах.

Особливістю цього вишкільного табору є те, що здобуття практичних пластових навичок, ігор, змагань у таборі пов’язані з історичними подіями військової округи УПА «Говерля», створеної в 1944 році на терені українських Карпат. Тому й усі учасники мають свої псевдо-імена, які колись носили воїни «Говерлі».

У перший день табору після урочистого відкриття пластунів окропили свяченою водою.

Сам табір складався з двох етапів. Перший – семінар, який охоплює різні практичні й теоретичні заняття з орієнтування на місцевості. Другим етапом був7-денний похід по горах із 140-ка кілометровим маршрутом, де пластуни втілювали в життя здобуті раніше навички.

Щоразу перед та після споживанням їжі пластуни разом молилися. А ввечері біля ватри співали українських пісень про воїнів.

Під час табору охочі мали можливість почути духовні науки, посповідатися та помолитися на Літургії.

 

Департамент інформації УГКЦ

ТЕГИ: Пласт
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next