АКТУАЛЬНО

Близько сотні парафій Коломийсько-Чернівецької єпархії вже мають засновані Золоті книги тверезості

П'ятниця, 28 листопада 2014, 21:04
На порозі Різдвяного посту 26-27 листопада проведено місії тверезості в смт Печеніжин і в с. Пилипи, що на Коломийщині. В обох парафіях до місій поставилися відповідально. Свою готовність співпрацювати проявили як органи місцевих рад, так і активісти та прибічники тверезого способу життя, церковні братства, вірні, котрі тут же в церквах і вписувалися в Золоті книги тверезості.

Особлива подяка за організацію цих місій при парафіях належить місцевим священика: о. Ігорю Квартюку та о. Роману Ямбору. Про плани на майбутнє розповів головний місіонер єпархіального Руху тверезості о. Ярослав Стеф’юк: “Ми покладаємо чималі надії на період Різдвяного посту, маємо амбітні плани. Хочемо якомога більше людей залучити до тверезого способу життя. Думаємо, що з Божою допомогою нам те вдасться, оскільки після відомих подій у нашій державі люди стали набагато активнішими і свідомішими”.

З добрим здобутком духовної праці підійшов до початку Різдвяного посту Рух “За тверезість життя” Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. На сьогодні 75 парафій єпархії мають можливість користати із започаткованих Золотих книг тверезості, в які вже вписалися близько 1500 вірних. Окрім того, багато узалежнених від алкоголю людей та членів їхніх родин одержали духовну та психологічну допомогу в консультативно-просвітницькому центрі “Навернення”, яким опікуються голова руху о. Ярослав Стеф’юк та християнський психолог о. Роман Кіцелюк.

Під час місій тверезості особливий акцент ставиться на молодь, школярів. Окрім тренінгів, які проводяться у школах, священики демонструють тематичні фільми, роздають літературу, образки, ведуть інтерактивні бесіди про шкідливість алкоголю та перевагу тверезого життя.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next