АКТУАЛЬНО

Близько ста матерів з Коломийської єпархії взяли участь у З’їзді парафіяльних спільнот «Матері в молитві»

Вівторок, 25 червня 2019, 09:50
Близько ста матерів із різних парафій Коломийської єпархії завітали до катедрального собору Преображення Христового у Коломиї, щоб подякувати Господу й донести свої особливі прохання за український народ, духовенство, свої родини, сім’ї та дітей.

Після молитов у різних наміреннях відбулася посвята спільноти під покров св. Рити, яка вважається заступницею у безнадійних ситуаціях. Також присутнім було представлено нового координатора спільнот п. Лесю з парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії м. Коломиї.

Кульмінацією зустрічі стали свідчення учасниць спільноти, якими вони поділилися з присутніми. Про особливу силу материнської молитви розповіла Ольга Попович з с. Люча. Її син після служби в армії пішов добровольцем на Схід. Відтоді жінка посилено молилася, щоб Господь вберіг йому життя.

«Я йшла босою до Зарваниці, молячись в наміренні за сина. Як тільки вийшла з Лючі до Яблунева, думала що не дійду. Тоді злякалася, кажу: Боже, невже моя дитина має не повернутися? Але поступово мені ставало легше. Дорогою ішов дощ, тому ноги ніби затерпли і їх не відчувала. Шлях мені таки вдалося подолати і в нагороду отримала те, за що так сильно просила. Син повернувся живий», – ділиться спогадами жінка.

Схожих історій про невичерпну Божу благодать було чимало, здебільшого жінки свідчили про зцілення від хвороб, про щасливе батьківство через народження дитини.

Продовжилася програма зустрічі Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпископ Коломийський Василь Івасюк. З владикою співслужили: адміністратор собору о. Володимир Білослудцев, о. Богдан Морикот, о. Михайло Давиденко, о. Роман Малярчук та о. Юрій Свищ.

У своєму пастирському слові владика наголосив на важливості усвідомлення місця жінки-матері вдома та у спільноті Церкви.

«Дитина приймає від матері абсолютно все! Нічого вона не має від себе. Те, що вона має, прийняла від мами і лише з часом від батька, братиків-сестричок та інших людей. Спершу ви подарували своїй дитині життя, а далі поживу, виховання, науку, добре і погане. Тому ми повинні чітко розуміти, що діти повністю залежать від нас і наших дарів. Старайтеся передати їм все найкраще і підтримуйте ці дари ревною молитвою, бо вона має надзвичайну силу!» – закликав єпископ.

По закінченню Божественної Літургії владика Василь вручив подячну грамоту з нагоди довголітнього служіння колишньому координатору спільнот «Матері в молитві» Коломийської єпархії п. Марії Андрусяк. Також було зачитано декрет про призначення о. Ігоря Дрогомирецького духівником спільнот. Опісля владика помирував присутніх, уділивши їм архиєрейське благословення.

Загалом зустріч відбулася в приязній атмосфері, адже всі зібралися  для того, щоб підтримати одна одну молитвою та дружнім спілкуванням.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next