АКТУАЛЬНО

Близько 1 100 прочан вирушили зі Львова до Унева

Понеділок, 26 серпня 2019, 13:52
25 серпня 2019 року Божественною Літургією у храмі Святого архистратига Михаїла УГКЦ у Львові розпочалася ХХVІ піша проща до Святоуспенської унівської Лаври з нагоди престольного празника.

Цьогоріч проща присвячена 150-літтю блаженного священномученика Климентія Шептицького, 30-літтю виходу УГКЦ із підпілля і 100-річчю відновлення студійського монашества у Святоуспенській унівській Лаврі. За підрахунками організаторів від храму Святого архистратига Михаїла вирушило орієнтовно 1 100 прочан.

Перед тим, як вони вирушили в дорогу, журналісти «Духовної величі Львова» встигли поспілкуватися із деякими з них. Донька священика Ірина Лісньовська розповіла, що проща для неї – це завжди час внутрішньої тиші: «Для мене проща до Унева – це особливий час духовної віднови, миру, коли ти можеш віддатися на волю Божу і просто йти. І попри те, що ти цілий день ідеш, тобі не нудно йти. Це насправді дуже неймовірно. Так діє Бог у нашому житті. Я йду прощею не вперше – вшосте. Відчуття втоми – це нормально, але якщо ти чогось дуже хочеш, то завжди знайдеш час для прощі. Влітку були певні табори, була змучена, але знайшла сили, щоб йти цьогоріч знову».

Прочанин Ярослав розповів «Духовній величі Львова» про те, що йде у прощу, щоб помолитися у своїх наміреннях: «Мої намірення пов’язані з моєю сім’єю. А крім намірень, проща – це можливість відволіктися від тих життєвих клопотів і проблем. Це можливість буквально кілька днів побути наодинці із собою у натовпі людей, які йдуть до однієї мети. Якось себе збагатити і набрати запас енергії для подальшого життя».

Додамо, що під час триденної духовної мандрівки прочани матимуть можливість приступити до Тайни Покаяння, долучитися до богослужінь, молитися, спілкуватися, читати біблійні уривки по групках, а також слухати реколекційні науки від спеціально запрошених реколектантів, серед яких єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Володимир Груца та єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодор Мартинюк.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next