АКТУАЛЬНО

«Бог кличе до свого винограднику нових працівників, які б приносили свої плоди вчасно», - Блаженніший Святослав

Вівторок, 20 вересня 2016, 09:10
18 вересня в Патріаршому соборі Воскресіння Христового під час Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відбулося вручення одинадцяти дипломів ступеня бакалавра релігійних наук майбутнім катехитам.

У проповіді Глава Церкви наголосив: «Я хочу привітати в Божому винограднику особливих людей. Сьогодні ми вручимо диплом бакалавра одинадцятьом катехитам Київської архиєпархії. Я вітаю вас у Божому винограднику. Ми посилаємо вас до особливої праці – плекати людські душі. Навчайте людей, що Христос приходить і люди повинні мати гідні плоди свого життя, котрі належить Йому віддати».

Катехитична комісія Київської архиєпархії, головою якої є прот. Петро Жук, спільно з Катехитично-педагогічним інститутом Українського католицького університету, що його очолює с. Луїза Цюпа, СНДМ, започаткувала катехитичні курси в Києві для людей доброї волі, котрі готові допомагати місії Церкви – навчати Божих правд. Люди, які пішли на навчання, відтепер зможуть нести слово Христа у світ тим, хто його зараз потребує. Вони працюватимуть катехитами при парафіях, викладатимуть християнську етику в католицьких школах, навчатимуть дітей і молодь у школах засад християнської моралі. Окрім цього, вони зможуть сприяти формуванню християнського світогляду і духовності мирян.

Важливо зауважити, що курси продовжуються, і напередодні, 11 вересня, у приміщенні Катехитичного центру Київської архиєпархії (при соборі Воскресіння Христового) відбулися вступні іспити для всіх, хто відчув поклик до такого важливого служіння.

Повідомив о. Петро Жук,
голова Катехитичної комісії Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next