АКТУАЛЬНО

«Бог у молитві дає зцілення для нашого народу, дасть зцілення для сусіднього, російського народу», - владика Венедикт

Четвер, 11 грудня 2014, 16:41
«Дякуємо нашій Церкві, що можемо разом молитися. Наші чування – це щось найбільше, що можемо разом робити». Про це в соборі Святого Юра сказав владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час прямих включень із Патріаршого собору Воскресіння Господнього, як рівно ж Маріуполя та Одеси.

Захід відбувся в рамках візиту в Україну папського легата кардинала Кристофа Шенборна, Архиєпископа Відня та Ординарія для вірних візантійського обряду в Австрії, з нагоди 25-річчя легалізації УГКЦ.

Наводячи приклад з Євангелії дня про розслабленого, котрого друзі принесли до Ісуса, владика Венедикт наголосив, що «в нашому випадку - це молитва за потреби, які ми приносимо до Господа, за поранених тілесно та духовно». Бо, на переконання єпископа, війна, яка є в нашій Батьківщині, зачепила кожного з нас.

Проповідник наголосив, що біль і поранення певною мірою переживає і несе кожен українець у своєму серці. «Багато наших братів, сестер, батьків перебувають зараз у лікарнях. Кожен із нас переносить терпіння, яке переносив Ісус, коли йшов на Голгофу», - сказав єпископ і закликав пам’ятати про момент хресної дороги України, яку вона зараз проходить. «Маємо витривало йти в молитві, бо наша молитва – це єднання з Богом, і Бог у молитві дає зцілення для нашого народу, дасть зцілення для нашого сусіднього, російського народу і принесе примирення на нашу землю», - підсумував владика Венедикт і закликав до тривалої молитви «за наших поранених і постраждалих під час цієї війни».

Молодь м. Львова молилася перед чудотворною іконою Теребовлянської Матері Божої за мир в Україні, військових на передовій і хворих у лікарнях. Про чуда, які відбувалися за посередництвом чудотворної ікон Теребовлянської Богородиці, присутнім розповів о. Павло Дроздяк, духівник Свято-Юрської молоді.

Повідомила Іванна Рижан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next