АКТУАЛЬНО

«Богдан Гаврилишин передусім був людиною віруючою», – Блаженніший Любомир

Вівторок, 25 жовтня 2016, 20:27
«На смерть Богдана Гаврилишина можна дивитися, з одного боку, як на велику втрату для нас, бо це була дуже талановита людина, але з другого - у меті свого життя він вже щасливий», – про це говорив Блаженніший Любомир (Гузар) у коментарі для прес-служби Київської архиєпархії УГКЦ про відхід до Господа відомого українця пана Богдана Гаврилишина.

Блаженніший Любомир пригадав, що з паном Богданом знався як з пластуном та мав неодноразову нагоду зустрічатися з ним як в Україні, так і поза її межами: «Він обіймав поважні пости, був радником наших президентів та чи не єдиним українцем, який був членом Римського клубу. Це дуже престижно!»

Верховний Архиєпископ-емерит звернув увагу на те, що виразною в пана Гаврилишина була турбота про молодь як про майбутнє України: «Бувши пластуном, він часто старався допомагати молодим людям. На різні способи дбав, щоб молодь могла посісти відповідні позиції в суспільстві та гідно готуватися до зрілого життєвого шляху. Одне слово, він мав велику надію на молодь! Для цього Богдан робив багато заходів і проектів. Думаю, що цього з його відходом нам, мабуть, забракне. Дізнавшись про цю звістку, я подумав: нема Богдана, то буде тепер певна прогалина. Проте, сподіваюся, що раніше чи пізніше з'явиться хтось подібний до нього. Хтось, хто продовжить цю справу з такою cамою турботою та опікою».

Та найважливішим, за словами Блаженнішого Любомира, є те, що Богдан Гаврилишин передусім був людиною віруючою. «Звісно, він загалом залишається знаний та шанований як добрий економіст та як той, хто робив великі інвестиції в українську молодь. Проте, будучи дуже поважним, діяльним і заслуженим українцем, він запам’ятався як той, хто дуже серйозно ставився до релігійних справ. Передусім, він був людиною віруючою, для якої релігія була дуже важлива та жива», – зауважив Архиєпископ.

Зазначимо, що похоронні відправи розпочнуться у п’ятницю, 28 жовтня 2016 року, о 16:00 у храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій могилі в Києві. Під час цілонічних чувань варту нестимуть пластуни та будуть проведені молитви за участю різних хорів Києва.

Прес-служба Київської архиєпархії

Фото: bhfoundation.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next