АКТУАЛЬНО

«Богопосвячене життя ніколи не зможе завмерти у лоні святої Христової Церкви», - владика Михайло (Бубній)

Понеділок, 01 грудня 2014, 15:18
Сьогодні переживаємо нелегкі часи. Криза, яка зачепила світове суспільство, не оминула також і богопосвяченого життя. Однак ми, як глибоко віруючі богопосвячені особи, сприймаємо кожну кризу чи невдачу… як сприятливу нагоду до оновлення нашого чернечого життя і щоразу глибшого зростання в надії, що богопосвячене життя ніколи не зможе завмерти в лоні святої Христової Церкви.

Так пише владика Михайло (Бубній), голова Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ, у Посланні з нагоди Року богопосвяченого життя в Католицькій Церкві та паломництва ікони «Вхід у храм Пресвятої Богородиці – покровительки українського чернецтва».

На його погляд, богопосвячені особи завжди виконували й надалі виконують відповідну місію: «Вони є «сіллю землі і світлом для світу», а їхні спільноти стають «закваскою» для Церкви Христової, осередками постійної молитви і невтомної праці для слави Божої та добра і спасіння всіх людей».

З нагоди Року богопосвяченого життя для роздумування над покликанням Пресвятої Богородиці та розважання над особистим і спільнотним покликанням владика Михайло благословив у паломництво ікону «Вхід у храм Пресвятої Богородиці, Покровительки українського чернецтва». На ній позаду Богородиці можна побачити три десятки «представників різних богопосвячених спільнот нашої Церкви». Також в далині простежується храм і дзвіниця Добромильського монастиря, з якого 132 роки тому почалося відродження Василіанського чину, а відтак всього українського монашества, завдяки одному з перших ченців Добромильської обителі, майбутньому великому митрополитові Андрею Шептицькому, 150-ту річницю від народження якого відзначаємо цього року. Ця ікона понад рік – до свята Стрітення Господнього 2016 р. – перебуватиме в монастирських і парафіяльних храмах та каплицях, нагадуючи про особливу присутність в Христовій Церкві богопосвячених осіб.

«Нехай ці тижні перебування ікони в чернечих обителях чи парафіяльних храмах стануть насамперед тижнями молитви: прослави Бога, подяки за ласку покликання, роздумів над оновленням чернечого життя в сучасних умовах для щораз глибшого і ревнішого служіння, прохання про нових робітників на Господній ниві. Нехай це будуть також і тижні особливого свідчення для всієї Церкви, для всіх жителів міст і сіл, де моляться й трудяться ченці та черниці», - пише автор у Посланні з нагоди Року богопосвяченого життя в Католицькій Церкві та паломництва ікони «Вхід у храм Пресвятої Богородиці – покровительки українського чернецтва».  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next