АКТУАЛЬНО

Богослови УКУ говоритимуть про актуальні проблеми сучасного богослов’я на конференції в Могилянці

Четвер, 18 червня 2015, 12:17
23 червня декан філософсько-богословського факультету о. Роман Завійський та його заступник із міжнародних зв’язків о. Олег Кіндій візьмуть участь у міжконфесійному науково-методичному семінарі «Актуальні проблеми сучасної теології», що відбудеться в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Метою семінару є визначення кола актуальних проблем сучасного богослов’я, які можуть стати темами наукових досліджень.

Співпраця у галузі філософії та богослов’я між УКУ та Києво-Могилянською Академією триває вже давно, а о. Роман Завійський є членом Наглядової Ради «Школи богослов’я» НаУКМА. Він представить доповідь: «Богословські навчальні програми та науково-дослідницькі проекти УКУ: Перспективи та виклики». «Наша спільна праця над інституціалізацією богослов’я в Україні не лише продовжується, але й набирає конструктивно-прагматичного характеру. Ми будемо запрошувати наших православних та протестантських колег долучатися до науково-дослідницьких проектів нашого факультету в УКУ», – зазначає о. Роман Завійський.

Отець Олег Кіндій говоритиме про виклики і перспективи сучасних тенденцій екобогослов’я, тобто нової для України богословської галузі, яка осмислює навколишнє середовище, творіння, проблеми екології, екоетику у світлі християнського досвіду сотвореного світу. У світлі появи нової енцикліки Папи Франциска, присвяченої проблематиці екології та екобогослов’я, доповідь о. Олега буде вагомим внеском у розвиток цієї галузі в Україні.

ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next