АКТУАЛЬНО

Братство Введення в храм Пресвятої Богородиці відзначило своє свято і зустрілося із Главою УГКЦ

Четвер, 05 грудня 2019, 17:17
4 грудня 2019 року Божого, у день свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, у Київській духовній семінарії відбулося святкування з нагоди 8-ї річниці створення братства Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Святкування розпочалося напередодні ввечері та отримало своє продовження наступного ранку Утренею та Божественною Літургією разом з усією семінарійною та парафіяльною спільнотою села Княжичі.

Слід відзначити, що брати-семінаристи разом зі своїм духівником отцем Інокентієм Волошиним та з гостями-братчиками з Львівської та Дрогобицької духовних семінарій за давньою відновленою традицію Львівського архибратства відвідали Главу та Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава у його резиденції у Києві.

«Це спільнота великої посвяти Пресвятій Богородиці та її послідовності у виборі. Ви, братчики, покликані казати якнайчастіше «так» Богові, «так» Його запрошенню служити і бути з Ним на молитві. Коли дивитеся на ікону Пресвятої Богородиці, то просіть, щоб Вона вела вас у часи вибору неначе за руку», - звернувся Блаженніший Святослав до братів-семінаристів. Глава УГКЦ також наголосив на тому, що в цей святковий день ми урочисто відновлюємо давній звичай відвідин братчиками Глави Церкви в день святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Після розмови та спільної молитви з Блаженнішим Святославом у каплиці братчики вирушили у собор Вишгородської Богородиці, який 2015 року Божого був визнаний відпустовим місцем, адже в соборі знаходиться чудотворна Вишгородська ікона Божої Матері. Там братчики разом із духівником помолилися Акафіст та продовжили дружнє спілкування разом з парохом Вишгородського собору, отцем Тарасом Валахом, який розповів про недавні чуда, вимолені за посередництвом Пресвятої Богородиці перед Вишгородською іконою.

бр. Іван Височанський, V курс КТДС


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next