АКТУАЛЬНО

Бучацька єпархія запрошує на єпархіальну прощу до с. Савелівка

Четвер, 10 серпня 2017, 14:09
Прощі до чудотворної ікони Матері Божої в с. Савелівка Монастириського району Тернопільської області започатковані у другій половині ХІХ ст. У 1873 р. папа Пій IX проголосив Савелівку (колишні Савалуски) відпустовим місцем.

На молитву до Богородиці у свято Преображення Господнього сюди сходилися люди з багатьох регіонів Західної України. У 1950 р. радянська влада заборонила тут молитися. Віднова відпустового місця розпочалася у 1989 році, коли місцеві жителі почали будувати каплицю біля джерела. Тепер Савелівка вважається відпустовим місцем Бучацької єпархії.

Цьогорічна проща розпочнеться 18 серпня Вечірнею о 18:30. О 20-й годині владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, розпочне Архиєрейську Божественну Літургію. По її завершенні відбуватимуться похід зі свічками до джерела, Молебень до Богородиці, освячення води, Хресна дорога в наміренні миру і спокою в Україні та мирування біля чудотворної ікони Богородиці. Опівночі прочан запросять на духовний концерт та нічні чування. У суботу, 19 серпня, відбудеться Служба Божа. Початок о 12:00.

Західне бюро "Живого ТБ" за матеріалами www.buchacheparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next