АКТУАЛЬНО

«Будьмо людьми миру!» – владика Микола Бичок у день Всесвітньої молитви за мир в Україні

Середа, 26 січня 2022, 14:42
Молімося сьогодні з вірою у серці і єднаймося з усім світом у молитві за мир. До цього закликав єпарх Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ владика Микола Бичок у Всесвітній день молитви за мир в Україні та світі.

Владика Микола Бичок зі спільнотою Мельбурнської єпархії приєднався до цілоденного молитовного чування, яке сьогодні, 26 січня, з 9:00 до 21:00 транслюється на «Живому телебаченні». У катедрі святих Петра і Павла в австралійському Мельбурні відслужили Молебень до Христа Чоловіколюбця.

Архиєрей розповів, що 26 січня в Австралії проходять гучні святкування з нагоди Дня Австралії, і австралійці в ці хвилини спостерігають за прекрасними салютами. Проте цей день є також особливим і Богом благословенним для України, каже він, позаяк увесь світ молиться і постить за Україну.

Владика Микола пригадав, що коли Христос посилає своїх учнів проповідувати, то просить нести мир поміж людей, кажучи: «Мир вам!». «Зараз, у час йорданських свят, із такими словами священники відвідують домівки людей зі свяченою водою, несучи мир і благословення. На жаль, до українського дому зовнішні сили хочуть принести неспокій, чвари, війну. Новини змушують втрачати спокій, світ тихо спостерігає за зростанням напруги, а світові лідери висловлюють занепокоєння. В результаті страх опановує наші серця», – зауважив він.

Єпарх Мельбурнський запевнив, що це до нас сьогодні Господь промовляє устами пророка Ісаї: «Не бійся, з тобою бо Я, і не озирайсь, бо Я Бог твій! Зміцню Я тебе, і тобі поможу, і правицею правди Своєї тебе Я підтримаю» (Іс. 41, 10). «Покладаємо все уповання на Бога і Пресвяту Богородицю», – додав він.

Читайте також: «Папа Франциск разом із паломниками помолився за мир в Україні»

Архиєрей звернув увагу, що одним з блаженств, які проповідував Христос, є блаженство про миротворців. «Миротворцями є ті, хто несе мир, вони є реальним знаком присутності Бога миру на землі; Миротворцями є ті, хто сповнений любов’ю до ближнього, брата, що більше ворога; миротворцями є всі ті, хто працює над спасінням ближнього! – сказав владика Микола і додав: – Христос примирив людство з Богом. Священики примирюють з Ним душі людей. Миротворцями є духовенство та богопосвячені особи, які часто моляться і жертвують за мир. Такими миротворцями маємо бути всі ми. Хоч зараз часи великої тривоги, проте саме тепер Христове блаженство про миротворців є особливо актуальним».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next