АКТУАЛЬНО

«Будівничий віри» - видання, присвячене ювілеям митрополита Василя Семенюка

П'ятниця, 02 серпня 2019, 11:03
З нагоди сімдесятиліття від дня народження, сорокап’ятиліття священства та п’ятнадцятої річниці архипастирського служіння владики Василя Семенюка у світ вийшла ювілейна книга «Будівничий віри».

Видання має форму змістовного нарису-фотоальбому. У ньому йдеться про жертовний життєвий та духовний шлях архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Української Греко-Католицької Церкви Василя Семенюка. Крізь колоритну призму спогадів соратників та учнів владики, його послідовників і численних друзів, через унікальні світлини різних духовно-історичних періодів та подій у хронологічному порядку відтворено півстолітнє душпастирське служіння високопреосвященного Василя, значна частина якого тривала у часи жорстоких переслідувань УГКЦ. На цій, Богом благословенній тернистій дорозі, від пастиря катакомбної до архипастиря воскреслої Церкви, владика проявив себе невтомним будівничим християнської віри, Зарваницької святині та щирим українським патріотом, який і сьогодні докладає максимум духовних зусиль, організаторського таланту і пастирського авторитету для подальшої розбудови та розквіту нашої прабатьківської Церкви і неньки-України.

Вступне слово до видання написав Патріарх УГКЦ Блаженніший Святослав.

Пригадуємо, що 2 серпня виповнюється 70 років з дня, коли у прикарпатській Дорі (Яремче) з'явився на світ майбутній архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next