АКТУАЛЬНО

«Буковина є дуже толерантним краєм!» ‒ владика Йосафат (Мощич) про перший рік діяльності Чернівецької єпархії

Вівторок, 23 жовтня 2018, 14:47
Для себе я відкрив те, що Буковина є дуже толерантним краєм! Ми з представниками інших конфесій разом зустрічаємося, вітаємося та, по змозі, молимося. Можливо, через таку «національну і культурну мішанину» та поліконфесійність Буковина завжди славилася толерантним ставленням одне до одного.

Про це сказав владика Йосафат (Мощич), Правлячий єпископ Чернівецької єпархії, в інтерв’ю для Департаменту інформації УГКЦ. Розмова з владикою відбулася напередодні святкування першої річниці від створення наймолодшої єпархії УГКЦ. 18 листопада 2017 року під час Архиєрейської Літургії було урочисто проголошено декрет про створення єпархії та відбулася інтронізація першого правлячого архиєрея.

«Я вважаю, що наша єпархія має розвиватися за допомогою проголошення Божого Слова, євангелізації, пасторальної праці. Ми повинні відкривати свої садочки, проводити формаційні курси для молоді та студентів. Поступово кількість вірян буде зростати, адже це Христос навертає людське серце і приводить до Церкви», ‒ наголосив владика Йосафат, відповідаючи на запитання про те, завдяки чому Чернівецька єпархія має розвиватися.

Владика переконаний, що катедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях повинен стати прикладом та взірцем для наслідування іншими парафіями. «Наприклад, у понеділок ми запровадили молитовне читання Святого Письма (Lectio Divina), у вівторок і четвер після Літургії проводимо катехизацію для дорослих, а в неділю ‒ для дітей у трьох вікових групах. Також наша «Обнова» організовує фестиваль «Обнова-фест» на Зелені свята. Зараз активно при катедрі розвиваємо соціальне служіння, а також прагнемо розвинути студентське і в’язничне капеланство», ‒ розповів єпископ.

Він зазначив, що у своєму душпастирстві священнослужителі стараються «виконувати своє служіння по максимуму, а результат не залежить вже від нас, а від Господа».

При цьому владика Йосафат констатував, що єпархія потребує нових священиків і запросив зацікавлених до спільного служіння: «Звісно, ми маємо велику потребу у священиках, тому запрошуємо до праці та служіння. Якщо хтось бажає із семінаристів та священиків послужити в нас, то будемо надзвичайно раді цьому!»

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next