АКТУАЛЬНО

«Було великим привілеєм служити єпископом у Нью-Вестмінстері», – владика Кен Новаківський

Середа, 15 січня 2020, 19:36
«Сьогодні Святіший Отець благословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про моє призначення бути новим єпископом УГКЦ Лондонської єпархії Пресвятої родини», – зазначив у листі до духовенства і вірних своєї нової єпархії владика Кен Новаківський.

З липня 2007 року я є українським католицьким єпископом Нью-Вестмінстерським, відповідальним за територію Британської Колумбії та Юкона в Канаді. Було великою радістю служити єпископом у Нью-Вестмінстері, тому я сумую за єпархією, моїми любими вірними та духовенством, моїми найдорожчими братами та співробітниками в Божому винограднику.

Я захотів написати вам, вірним Лондонської єпархії Пресвятої родини, короткого листа, щоб висловити глибоку радість і надію, оскільки я готуюся зустрічатися, молитися і подорожувати разом з вами, як ваш пастор, у християнському учнівстві і товаристві», – написав владика Кен у своєму листі.

«Дехто з вас, можливо, знає з моєї офіційної біографії, що я народився в Канаді і є правнуком українських іммігрантів. Однак те, що не згадується в моїй офіційній біографії, – це те, що вперше я приїхав до Великобританії в 1974 році, коли мені було 16 років. Це був перший із багатьох візитів до Великобританії. Я не знав першого апостольського екзарха для українських католиків у Великобританії, єпископа Августина Горняка, ЧСВВ. Однак я мав за щастя знати єпископа Михайла Кучм’яка, редемпториста, а також з владику Павла Хомницького, ЧСВВ, та владику Гліба Лончину, студита. Кожен із цих відданих людей благословив нашу єпархію особливими лідерськими харизмами та духовними дарами. Я також хочу подякувати за добру працю, відданість і щедрий дух служби о. Миколі Матвіївському, який був призначив Святіший Отець апостольським адміністратором єпархії Пресвятої родини після відставки єпископа Гліба минулого року», – розповів автор.

І згодом додав: «За останнє десятиліття я брав участь у багатьох зустрічах у Лондоні і був частим гостем у будинку єпископа. Я служив Божественні Літургії в соборі і вдячний, що зміг молитися з такою кількістю нашого духовенства та вірних. Однак у мене не було можливості відвідати інші парафії єпархії, але це те, що я хочу зробити якнайшвидше. Я з нетерпінням чекаю на зустріч із вами там, де ви живете, щоб розпитати вас про ваші надії й турботи, а також працювати і зростати разом з вами на шляху до спасіння, запропонованому нам в Ісусі Христі».

Слід додати, що в середу, 15 січня 2020 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив єпархом Лондонської єпархії Пресвятої родини УГКЦ преосвященного владику Кена Новаківського, перенісши його з Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ в Канаді. 

Крім того, апостольським адміністратором Нью-Вестмінстерської єпархії Святіший Отець призначив преосвященного владику Давида Мотюка, єпарха Едмонтонського в Канаді.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next