АКТУАЛЬНО

Бурштин приймав групу польської молоді

Четвер, 07 вересня 2017, 13:25
Минулого року Польща дуже гостинно приймала бурштинську молодь на СДМ. Та й, зрештою, не тільки бурштинську. Польські родини, волонтери, парафіяни проявили неабияку гостинність і щедрість щодо учасників Зустрічі з Папою.

Часто СДМ стають початком дружби між молодими людьми різних країн, яка може тривати роками. Як приклад такого твердження, був приїзд групи волонтерів СДМ із Варшави до Бурштина 1-3 вересня 2017 року.

Восьмеро молодих людей під керівництвом о. Андріана, сальваторіанця, приїхали зранку 1 вересня до Львова. Увесь день вони провели в цьому історичному місті: відвідали центр, побували на Високому Замку, побачили катедру Святого Юра і помолилися біля могили митрополита Андрея. Увечері поїхали до Бурштина, де перебували в монастирі сестер Воплоченого Слова. Того ж вечора мали нагоду познайомитися зі спільнотою контемплятивних сестер, почути про їхнє життя, разом поспівати.

Наступного дня група відвідала музей "Давній Галич" у с. Крилос, помолилася до Крилоської Богородиці, піднялася на Гору мучеників у с. Микуличин, пізнала історію підпільної Церкви з розповідей о. Івана з підпільної семінарії в Дорі, побувала в домах милосердя сестер Воплоченого Слова і повечеряла в їхньому новіціаті в Крихівцях. Дійсно, рух був дуже інтенсивний, але молодь залишилася задоволеною і збагаченою почутим і побаченим.

У неділю, в останній день перебування у Бурштині, молоді люди ознайомилися з цікавими місцями Бурштина, взяли участь у Божественній Літургії в церкві Священномученика Йосафата, відвідали спільноту "Карітас", де познайомилися з людьми з особливими потребами, обідали в монастирі разом з членами "Молодої Просвіти", молоддю Воплоченого Слова зі Стрия (яку торік приймали у Варшаві разом з бурштинцями), представниками місцевої влади.

Гості висловили вдячність господарям за гостинність, обмінялися подарунками, а також підтвердили своє бажання продовжити започатковану дружбу.

Батько однієї з дівчат, п. Марцін Пжеціжевский, журналіст Католицької інформаційної агенції зі значним досвідом роботи, сказав, що вважає себе великим прихильником Греко-Католицької Церкви, дуже шанує її мучеників і вважає Україну найважливішим місцем у світі на сьогодні, адже саме тут іде відстоювання християнських цінностей, на яких була заснована Європа.

Ми дякуємо Богові та святому папі Івану Павлу ІІ, який започаткував Світові зустрічі молоді, за такі плоди. Нехай ця дружба між польською та українською молоддю міцніє і буде прикладом справжніх християнських відносин, які так потрібні сучасному світу.

Сестри Чернечої родини Воплоченого Слова, Бурштин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next