АКТУАЛЬНО

«Бути зі своїм народом – це наче закарбовано у церковній пам’яті», - Глава УГКЦ

Понеділок, 13 січня 2014, 13:01
Незважаючи на погрози з боку Міністерства культури через суд припиняти діяльність релігійних організацій УГКЦ, греко-католицькі священики й надалі будуть з народом на Майдані та здійснюватимуть молитву.

Про це на прес-конференції в Києві заявив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Там, де є наш народ, там будуть наші священики, – наголосив Предстоятель і чітко заявив позицію УГКЦ: – Ми завжди були, є і будемо зі своїми людьми. Це серцевина Церкви. Ми ніколи не заохочували і не благословляли жодних протиправних дій. Ми завжди виховували правову культуру, обов’язок поважати закони України. Ми завжди закликали виконувати закони України відповідно до Божого закону та соціальної доктрини Церкви. Церква не є частиною політичного життя, але Церква є невід’ємною частиною громадянського суспільства».

Блаженніший Святослав пригадав, що цього року УГКЦ відзначає рівно 25 років виходу з підпілля і що ніколи: ні в часи Незалежності, ні в часи підпілля - перед Церквою не стояло питання, з ким бути. «Бути зі своїм народом – це наче закарбовано у церковній пам’яті», – переконаний провідник греко-католиків.

Він пригадав слова Папи Франциска, який якось написав у своєму листі «Радість Євангелія», що душпастир має мати «запах своїх овечок». Це означає, що він повинен ввібрати життя тих людей, кому він покликаний служити. І сам Папа Франциск, ще будучи простим священнослужителем Хорхе Маріо Бергольо в Аргентині, неодноразово служив Меси в найбідніших кварталах Буенос-Айреса просто посеред вулиці, щоб показати солідарність зі своїм народом.

«Читаючи ці папські слова, я собі подумав, як має виглядати сьогодні священик нашої Церкви, яким запахом має бути просякнутий священик нашої Української Греко-Католицької Церкви, коли його вірні просякнуті запахом майданівських вогнів. Чи має право сьогодні Українська Церква відступити? Гадаю, це питання риторичне», – вважає  Блаженніший Святослав.

Він висловив щире сподівання, що владі виставить мудрості не переслідувати Церкву і не переносити суспільно-політичну кризу ще й на релігійне тло.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next