АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології надає можливість взяти в оренду на час Різдвяних свят саджанець голубої ялини

Середа, 25 грудня 2019, 11:33
В останні роки особливо гостро стоїть питання збереження лісових угідь та припинення незаконної вирубки лісів. Адже ліси – це легені нашої планети, котрі поглинають вуглекислий газ, а натомість виділяють кисень, без якого гине все живе.

Великі лісові масиви зникають в результаті лісових пожеж, промислової вирубки лісів, внаслідок кліматичних змін, а ще – напередодні Нового року. Понад мільйон молодих хвойних дерев зрубують щороку в Україні напередодні Нового року та Різдва Христового для підсилення святкової атмосфери (з яких більш від половини – у браконьєрський спосіб).

Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви закликає відмовитися від практики встановлення зрубаних (насправді вже мертвих, а не живих) хвойних дерев у своїх оселях. Адже ми, християни, готуємось до приходу Сина Божого, Який дарує життя усьому світу. Прекрасною альтернативою зрубаному дереву може стати жива ялина в горщику, котра допоможе створити незабутню святкову атмосферу, та привити дітям почуття особистої відповідальності за Боже створіння, адже жива лісова красуня потребує ретельного догляду.

Вже третій рік поспіль Бюро УГКЦ з питань екології надає можливість взяти в оренду на час Різдвяних свят саджанець голубої ялини, а опісля його повернути. Випозичити ялини цього року можна буде 26-27 грудня в офісі Бюро УГКЦ з питань екології з 10:00 до 16:00 год. за адресою: вул. Софрона Мудрого (колишня Гарбарська) 22, м. Івано-Франківськ. Детальнішу інформацію можна отримати за тел: 0979831680.

Долучаючись до цієї ініціативи, ми не тільки засвідчуємо живу віру в Бога Творця та екологічну свідомість, але й зберігаємо наші ліси та сприяємо примноженню хвойних насаджень, оскільки весною ялини будуть висаджені у відкритий ґрунт, в рамках Всеукраїнської безтермінової акції «Посади дерево миру».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next