АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології долучилося до проведення Днів сталої енергії в Тернополі

Середа, 28 жовтня 2015, 11:45
У Тернополі, у рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України», 16 та 17 жовтня 2015 р. пройшли Дні сталої енергії. Цей захід мав на меті проінформувати та закликати населення міста до ефективного використання всіх джерел енергії та тепла.

Розпочався захід виступом заступника міського голови Тернополя Владислава Стемковського, який розповів про практику проведення таких інформаційних заходів за кордоном і висловив надію, що такі вкрай необхідні й стратегічні кампанії стануть для тернополян доброю традицією. Місцевий координатор Громадянської мережі ОПОРА Андрій Мартишко наголосив, що такі заходи дають людям неоціненний досвід. «Дні сталої енергії – зазначив він – потрібно організовувати хоча б раз на квартал, аби створити платформу для сталої енергоефективності».

Місцем проведення заходу став «Палац кіно», розташований на вулиці І.Франка 8. Тут протягом двох днів проводились наукові доповіді і семінари з енергоменеджменту та енергозбереження, безкоштовно демонструвались повчально-просвітницькі фільми та мультфільми для дітей, молоді та всіх охочих, діяла виставка енергоефективного обладнання та новітніх енергозберігаючих технологій. На виставці також проводився конкурс на кращий тематичний малюнок та презентація літератури на енергозберігаючу тематику.

Поміж різних фірм і виробників енргозберігаючої продукції знайшлося на виставці і гідне місце для літератури й видань екологічного Бюро Української Греко-Католицької Церкви. Референт цього Бюро у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василь Шафран, зокрема, презентував відвідувачам видання голови Екобюро УГКЦ д-ра Володимира Шеремети «Екологічний дороговказ», яке вже понад сім років закликає усіх людей доброї волі до відповідального ставлення до Божих дарів і пропонує прості поради для мудрого та поміркованого використання електроенергії, газу та води. Також була презентована екологічна валіза енергоефективності, яка використовується єпархіальними референтами Екобюро в рамках проведення освітньо-виховних заходів у парафіяльних громадах, школах, навчальних закладах тощо і дозволяє унаочнити технічні можливості енергоефективності та енергозбереження у повсякденному житті кожної людини.

Багато школярів та студентів цікавились присутністю духовної особи на такому заході. Вони разом зі своїми наставниками запитували про те, як Церква ставиться до таких глобальних питань як зміна клімату та енергозбереження. Екореферент розповів про екологічні місії, які у цей час проводяться у різних куточках України та про діяльність екологічного Бюро УГКЦ в цілому.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next