АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології готується до нового служіння створінню Божому

Середа, 27 серпня 2014, 13:39
26 серпня 2014 року Божого в начальному приміщені Івано-Франківської теологічної академії пройшла чергова зустріч, організована Бюро УГКЦ з питань екології для єпархіальних та екзархальних референтів. Основною метою зустрічі була підготовка до часу створіння та проведення Екологічних місій.

Зустріч розпочалася зі спільної молитви та короткого вступного слова д-ра Володимира Шеремети, керівника церковної екологічної інституції.

Основною частиною цієї зустрічі було проведення семінару на тему «Екологічні місії задля порятунку створіння», який був підготовлений і проведений о. Володимиром Містерманом, заступником керівника вищезгаданої інституції.

На початку презентації екомісій о. Володимир зауважив, що, говорячи про потребу та доцільність проведення таких місій, маємо увазі не щось нове для Церкви, а те, що є прямим обов’язком Церкви, якій сам Спаситель чітко доручив: «Ідіть же по всьому світу та проповідуйте Євангеліє всякому творінню» (Мк. 16, 15).

Священик також поставив особливий акцент на тому, що проведення місій – це ніщо інше як вимога часу та долучення Екобюро до реалізації загальноцерковної стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», тому що їхньою головною метою є через екологічне вчення Церкви пролити світло на все те, що стоїть на перешкоді побудови справді живої парафії. «Всі ми, як Церква, відчуваємо співвідповідальність за суспільство, в якому живемо, і за всі ті негативні явища та процеси, які в ньому відбуваються», – підкреслив доповідач. Захисник створіння також наголосив на тому, що сумнівним є майбутнє тієї держави, громадяни якої безвідповідально використовують природні ресурси і майбутнє тієї Церкви, вірні якої занедбують свій обов’язок – піклуватися створеним Богом світом.

Семінар був побудований у такий спосіб, що під час двох блоків занять присутні дізналися про головну мету і завдання місій, різні методи та засоби для їх успішної реалізації. Провідною думкою о. Володимира було те, що для успішного проведення екомісій потрібно насправді не так вже і багато: слід просто самим з любов’ю ставитися до наших ближніх та трепетно ставитися до створеного Богом світу – природи. «Успішними наші місії можна буде вважати лише тоді, коли зуміємо допомогти привідкрити людям правду про їх життя і, у світлі Слова Божого, навчимо їх в реальному часі в їхніх громадах будувати Царство небесне в мініатюрі», – наголосив, підсумовуючи священик.

Після проведення семінару очільник Екобюро представив присутнім двох нових працівників – п. Надію Николин, референта з питань соціальних комунікацій та п. Петра Лащевського, референта з енергоефективності.

Присутність в УГКЦ такої інституції, як Бюро з питань екології свідчить про те, що Церква в Україні намагається на різні способи не лише відчитати ті знаки та виклики часу, які перед нею ставить сучасне суспільство, але й старається відповідно на них реагувати.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next