АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології підсумувало плоди милосердя до Божого створіння

Середа, 16 листопада 2016, 17:11
14-15 листопада в Патріаршому домі (м. Львів) відбулася четверта квартальна зустріч-семінар єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології, основною метою якої було підбити підсумки екологічного служіння в Ювілейному році Божого милосердя, а також проаналізувати, як далі ще більш дієво командно свідчити Божу милосердну і спасенну любов до створеного світу.

Під час зустрічі було проаналізовано основні плоди милосердя до створіння у вигляді видань, освітньо-виховних та молитовних заходів, а також екологічної дияконії. «Весь календарний план Бюро УГКЦ з питань екології, окремі всеукраїнські та всесвітні ініціативи, а також служіння єпархіальних та екзархальних референтів були в особливий спосіб зорієнтовані на те, щоб об’явити й уприсутнити правдивий образ Бога – Бога любові та милосердя до всього свого створіння», – так підсумував церковне екослужіння д-р Володимир Шеремета.

Спільними зусиллями і системною працею Між'єпархіальної екологічної мережі УГКЦ, зокрема в рамках щорічної Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», літніх духовно-екологічних таборів, Дня та Часу відповідальності за створіння було проведено понад тисячу актів екомилосердя в системі координат тріади церковного служіння: керигма-літургія-дияконія. О. Володимир Містерман підбив підсумки третього етапу екологічних місій для порятунку створіння, які вже традиційно проводяться єпархіальними та екзархальними екореферентами УГКЦ в Часі створіння в різних регіонах України у формі зустрічей у школах, ВУЗах, парафіяльних спільнотах, з владою, громадськими екоорганізаціями тощо.

У семінарі взяли участь представники Міжнародної неурядової організації «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ).  Пані Ганна Хомечко – керівник проектів і програм (ЕПЛ) розповіла про місію організації, яка полягає у наданні допомоги у захисті екологічних прав фізичним та юридичним особам, сприянні розвитку природоохоронної справи, екологічної освіти, науки та культури. Пані Алла Войціховська – еколог (ЕПЛ),  загострила увагу присутніх на різноманітних екологічних ранах нашої країни, які потребують невідкладного лікування, а також висловила сподівання на співпрацю у цьому питанні з Бюро УГКЦ з питань екології.

Пан Олег Котис, координатор напрямів «Безпека на дорогах», «Екологія», ініціативи «Хтось не зробить» Молодіжної комісії УГКЦ, представив екологічний напрям діяльності, направлений на сприяння у вирішенні питання правильного поводження з твердими побутовими відходами задля пробудження і здійснення особистої відповідальності кожної особи за збереження довкілля.

Отець Петро Рак, керівник відділу комісій Української Греко-Католицької Церкви, допоміг застановитися над місією Бюро з питань екології і єпархіальних та екзархальних екорефентів у контексті стратегії УГКЦ.

Представник Благодійного фонду Німецьких католиків «Реновабіс» п. Мартін Бушермьоле відзначив унікальність екологічного служіння УГКЦ, яка зуміла не лише відчитати соціально-екологічні «знаки часу» і прийняти відповідні Синодальні рішення, але й також трансформувати їх у дієві екоструктури, які стали зразковими на рівні Вселенської Церкви.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next