АКТУАЛЬНО

Бюро УГКЦ з питань екології підтримало ініціативу Папи Франциска – Тиждень «Laudato Si»

Середа, 27 травня 2020, 19:17
Бюро УГКЦ з питань екології відгукнулось на заклик Папи Франциска і підтримало Всесвітню ініціативу – Тиждень «Laudato Si» – з нагоди п’ятої річниці першої в історії екологічної енцикліки «Laudato Si» (Славен будь): про турботу за наш спільний дім, яка проходила в усьому світі від 16 до 24 травня 2020 року.

Основне завдання, яке ставили перед собою організатори – це сприяти тому, щоб вчення енцикліки про екологічне покликання християн оживало в їх житті та навколишньому середовищі і ставало потужним знаряддям для збереження нашого спільного дому.

Важливим інструментом для поглиблення знань і переосмислення вчення енцикліки стала щоденна вікторина «Тиждень з Laudato Si». Своєрідною родзинкою Тижня «Laudato Si» стали щоденні відео-декламації тематичних віршів «Laudato Si устами дітей».

В рамках Тижня відбулася ZOOM-конференція єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології, на якій було підбито підсумки екологічного служіння Між'єпархіальної екологічної мережі УГКЦ у світлі вчення енцикліки «Laudato Si». «Десятки освітніх видань на екологічну тематику, різноманітні церковні та суспільно релевантні екологічні ініціативи Екобюро УГКЦ, на кшталт «Посади дерево миру» чи «Кладовища без пластику», щорічне проведення від 500 до 700 освітньо-виховних, молитовних і практичних заходів екологічного спрямування у всій Україні в рамках екологічних місій та духовно-екологічних таборів тощо – усе це наш скромний екологічний подарунок Святому Отцеві до п'ятої річниці «Laudato Si» задля оживлення християнської віри та сприяння екологічному наверненню нашого суспільства», – зазначив у вступному слові професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

У рамках Тижня «Laudato Si» Екобюро УГКЦ долучилося також до низки тематичних міжнародних заходів, серед яких слід відзначити наукову конференцію «Five Years after Laudato Si. Where are we now?», на якій було представлено досвід екологічного служіння Української Греко-Католицької Церкви.

Кульмінацією Тижня «Laudato Si» в Україні та в усьому світі стала спільна молитва за створіння з нагоди п'ятої річниці «Laudato Si» о 12:00 за місцевим часом в неділю, 24 травня, до якої долучилася Між'єпархіальна екологічна мережа та численні громади та віряни УГКЦ в Україні та в усьому світі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next