АКТУАЛЬНО

Бібліотека УКУ матиме єдиний електронний читацький квиток з бібліотеками Львова

Середа, 28 березня 2018, 12:01
В історії бібліотек Львова відкрилася нова сторінка. Книги з усіх бібліотек міста стануть доступними завдяки єдиному електронному читацькому квитку та єдиній електронній системі.

27 березня УКУ та Львівська міська рада підписали меморандум про співпрацю щодо розвитку бібліотечної системи Львова. Відтепер усі бібліотеки міста матимуть єдину електронну систему і єдиний електронний читацький квиток.

Пересічний читач зможе знайти відповідну книгу і замовити її, а також матиме доступ до електронних копій видань та комп’ютеризованої книговидачі і обслуговування.

«Сьогоднішній меморандум засвідчує нашу готовність працювати заради громади, ділитися досвідом. Зараз в Центрі Шептицького відбувається багато інноваційних змін, які ми випробовуємо на власній спільноті і найкращі результати будемо впроваджувати для публічних бібліотек. Хочемо, аби українці читали книги і отримували якісну інформацію. Ця система єдиного електронного каталогу значно полегшить доступ читача до публічних бібліотек нашого міста і дозволить поширити єдиний простір користування книгами як в академічному середовищі, так і в міському», – Олег Яськів, директор Центру Шептицького УКУ. 

Загалом у Львові є 40 бібліотек, із них 23 – дорослі, 17 – дитячі. Метою проекту є об’єднання всіх бібліотек міста – як дорослих, так і дитячих – однією електронною системою, що дозволить спростити процеси у бібліотеках та уможливить надання більшої кількості послуг читачам.

«Це дуже крутий інструмент, який є зараз в УКУ. Нам важливо і ми дуже раді, що наші міські бібліотеки та медіатеки будуть також мати такий сучасний ресурс, завдання якого спростити доступ та більше зацікавити відвідувачів можливостями, які сьогодні є у наших міських медіатеках», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Проект «Е-Бібліотека» реалізовує управління інформаційних технологій та управління культури Львівської міської ради спільно з Центром Митрополита Андрея Шептицького УКУ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next