АКТУАЛЬНО

Бібліотека імені патріарха Йосифа у Вінниці представляє спадщину Глави УГКЦ

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 17:56
Бібліотека імені патріарха Йосифа Сліпого у Вінниці відкрила читальний зал для відвідувачів на свято Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2018 року. Читальня діє при парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ, в якій служать отці Згромадження Воплоченого Слова, повідомляє РІСУ.

У Бібліотеці імені патріарха Йосифа є понад 1000 примірників книг. Це видання, автором яких є сам вказаний Глава УГКЦ, а також праці, видані за його стараннями і підтримкою, праці інших авторів про нього. Є тут і 18-томне видання «Opera omnia» Йосифа Сліпого – богослова та історика Церкви, є всі випуски «Monumenta Ucrainae historica» – збірника джерел про Україну, починаючи з Середньовіччя, є і випуски часопису «Богословія» тощо. Багато книг, які зібрали на парафії у Вінниці фундатори бібліотеки, немає у великих бібліотеках обласних центрів. До слова, книги ці для вінничан привезли безпосередньо з Риму – із фондів Українського католицького університету св. Климента Папи, також заснованого Йосифом Сліпим.

«Нашу бібліотеку засновано рівно рік тому, 14 жовтня 2017 року, з нагоди 125-ліття патріарха Йосифа. Але досі книги можна було брати тільки на абонемент – додому, бо читальний зал чекав своєї черги на облаштування. І от до свята Покрови Пресвятої Богородиці 2018 року ми виконали цю роботу», – розповідає настоятель парафії о. Григорій Рогацький зі Згромадження Воплоченого Слова.

Тепер у бібліотеці, розташованій в цокольному приміщенні греко-католицького храму, є зручні місця для читачів. До усіх книг, що стоять на полицях, читач може підійти сам: ознайомитися і вибрати, що потрібно. І чи не головне питання, яке турбує багатьох потенційних читачів: кого допускають до бібліотеки.

«Кожен охочий може прийти і стати нашим читачем. Це бібліотека не тільки для науковців, а для широкого загалу», – каже о. Григорій Рогацький, ВС.

Записатися до бібліотеки можна безпосередньо в парафії за адресою: вул. Київська, 1, м. Вінниця. Також бібліотека має сторінку у Фейсбуку. Тут її слід шукати за назвою «Бібліотека імені Йосифа Сліпого».

 

РІСУ

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next