АКТУАЛЬНО

«Біль, виплеснутий у фарбах»: у Стрию відкрилася виставка «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?»

Середа, 18 жовтня 2017, 13:14
17 жовтня 2017 року в м. Стрий відкрилася виставка кращих художніх робіт, що взяли участь у Всеукраїнському конкурсі Бюро УГКЦ з питань екології «Чорнобильська катастрофа: 30 років опісля – що далі?»

Виставка відкрилася в особливий день для всіх захисників довкілля, а саме в День святого Франциска з Ассижа. Він, як відомо, є небесним покровителем всіх екологів.

У храмі Всіх святих українського народу м. Стрия, що відкрив свої двері для відвідувачів виставки, було відслужено Божественну Літургію та Панахиду. Під час Літургії референт Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ о. Олег Кобель разом із іншими священиками заносив прохання до Господа Бога за здоров'я всіх ліквідаторів аварії на ЧАЕС і усвідомлення відповідальності за створений Богом світ.

Панахида служилася за всіх жертв техногенних катастроф в Україні та всьому світі. Після молитви екореферент Стрийської єпархії розказав всім присутнім мету представленої виставки, її передісторію.

Зокрема, він зазначив, що на багатьох малюнках є чимало християнських зображень і символів. Це свідчить про усвідомлення художниками з різних куточків України того, що ця катастрофа є спричинена духовними причинами.

Гріх стосовно довкілля, хижацьке ставлення до природи та безвідповідальність зробили свою чорну справу: дали витік смерті для всього живого. Тоді слово взяв о. Іван Барабаш, парох храму Всіх святих українського народу. Отець Іван був сам ліквідатором на ЧАЕС і говорив від імені інших його побратимів, які були також присутні на виставці і є членами Спілки Чорнобильців.

Він поділився спогадами свого перебування в Чорнобилі і особистими враженнями від побачених картин. Отець висловив велике бажання того, щоб учні всіх шкіл м. Стрия разом з вчителями відвідали виставку і перейнялися болем, що виплеснувся у фарбах на ці картини. Виставка триватиме до 23 жовтня 2017 року. Двері храму Всіх святих українського народу відкриті для відвідувачів з 8:00 до 19:00 щодня.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next