АКТУАЛЬНО

Більше як двісті дітей взяли участь у «Веселих канікулах з Богом» у Гошівському монастирі

Вівторок, 31 липня 2018, 11:33
З 23 по 29 липня 2018 року в Гошівському монастирі на Ясній горі, що на Івано-Франківщині, відбувся щорічний табір «Веселі канікули з Богом». Більше ніж двісті дітей віком 7-12 років протягом тижня приходили разом веселитися і прославляти Бога.

Темою табору було «Слово Боже». Кожного дня учасники подорожували сторінками Святого Письма. Ішла мова про створення світу, Мойсея і Божі Заповіді, Різдво, Розп’яття і Воскресіння Ісуса Христа та Зіслання Святого Духа.

Незважаючи на те, що протягом усього тижня ішов дощ, щодня була насичена програма: майстер-класи, катехизації, банси та активний відпочинок у колі друзів – це лише її частина. Також була спільна молитва на Святій Літургії.

За словами аніматора Яни Нагорної,  коли виглядало довгоочікуване сонечко, тоді ще більше веселих ігор не дозволяли нікому сумувати чи почуватися самотнім, а спортивні естафети та «Велика гра» перевіряли кожну команду на дружність і вміння об’єднатися для перемоги. Діти мали змогу разом дивитися мультфільми. Крім того, для них був проведений захопливий фотоквест.  Як каже Яна, яскраві емоції дітей неможливо забути. Дівчина вже не вперше бере участь у таборі як аніматор: «Те, що підштовхує туди йти – це щасливі усмішки дітей. Важко передати те відчуття, яке переповнює тебе, коли так міцно обіймають стільки дітлахів, таких щирих і милих. Ці сповнені надії очі, які дивляться на тебе з любов’ю... Заради цього я тут — у таборі». До проведення відпочинку дітей на Ясній горі у Гошеві долучилися також ігумен Гошівського монастиря отець Вінкентій Слободян, ЧСВВ, і духовний провідник табору отець Петро Венгрин, ЧСВВ.

Табір завершився спільною Святою Літургією для дітей та їхніх батьків.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next