АКТУАЛЬНО

Біоетичний брейн-ринг у Бурштині

Четвер, 21 квітня 2016, 12:41
У місті Бурштин Івано-Франківської області, у монастирі Святої Софії Премудрості Божої сестер служебниць Господа і Діви Марії з Матари, відбулася інтелектуальна гра «брейн-ринг» з участю молодих родин на тему «Біоетика і початок життя людини».

Цей захід став підсумком курсу «Основи біоетики», який викладав випускник Школи біоетики УКУ диякон Андрій Вівчар (єпархія Пресвятої родини, Англія) для християнських родин, які є учасниками Катехитичної школи Святого Йосифа, що діє при монастирі.

Упродовж трьох місяців вірні вивчали такі теми: етичні моделі і принципи біоетики; людська особа у світлі християнської антропології; контрацепція як зло; аборт і його наслідки; зцілення після аборту; вчення Учительського уряду Католицької Церкви про репродуктивні технології; сурогатне материнство; етична оцінка пренатальної діагностики. Також під час катехитичних зустрічей відбувалися жваві дискусії та обговорення складних біоетичних випадків. Метою цього курсу було не лише донести до слухачів інформацію щодо вчення Церкви, а й навчити людей грамотно вести дискусії і захищати свої християнські переконання, розрізняти, де добро, а де зло; де брехня, а де правда. Учасники курсу виявили християнську зрілість і бажання ділитися отриманими знаннями. А щодо засвоєння теоретичного матеріалу, то тут допоміг формат брейн-рингу, який стає популярним методичним інструментом катехитичного служіння в УГКЦ серед молоді.

Грі передувала серйозна підготовча робота, а саме: укладання і видання катехитичного довідника «Основи біоетики» і підготовка питань. У брейн-ринзі взяли участь чотири команди. Гра була цікавою і по-доброму азартною, оскільки учасники показали високий, можна сказати, "професійний" рівень знань і щиро прагнули перемогти. Зрештою, виграли всі.

А що далі? Набуті на зустрічах знання і навички допоможуть учасникам Катехитичної школи ділитися набутими знаннями зі своїм оточенням, що є одним із проявів милосердя до ближнього; уміти обстояти Божу правду про життя і тим самим впливати на суспільні процеси в Україні. Бо не може бути Божого благословення на народ, який не захищає життя своїх громадян з моменту зачаття і до природної смерті.

Сестри Чернечої родини Воплоченого Слова з Бурштина

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next