АКТУАЛЬНО

Через два місяці набере чинності новий Статут Синоду Єпископів УГКЦ

Середа, 18 жовтня 2017, 16:25
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав проголосив Декрет, згідно з яким набере чинності новий Статут Синоду Єпископів УГКЦ.

Зокрема, у тексті Декрету сказано: зважаючи на те, що Синод Єпископів УГКЦ є юридичною особою, відмінною від поодиноких членів, що беруть у ньому участь, було необхідно укласти Статут, який би описав його структуру і порядок роботи, сприяючи досягненню мети Синоду. Отець і Глава Церкви для розробки цього Статуту створив відповідну робочу групу, яку очолює голова Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся 2 - 12 вересня 2017 року у Львові-Брюховичах, на своїх засіданнях затвердив норми, які окреслюють діяльність і компетенцію цього Синоду.

Цим Декретом Статут впроваджується в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційному веб-сайті УГКЦ.

Із дня набирання чинності цього Статуту скасовуються всі інші закони, рішення, положення, які суперечать нормам цьому Статуту.

Також відзначається, що в справах і питаннях, які не окреслені в цьому Статуті, належить керуватися нормами ККСЦ, а також приписами Партикулярного права УГКЦ та законними звичаями.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next