АКТУАЛЬНО

Через карантин примножилася молитва і спільна праця в соціальному центрі сестер служебниць у Львові

Понеділок, 13 квітня 2020, 14:34
У соціальному центрі сестер служебниць у Львові на час карантину залишилися десятеро дівчат і спільнота із трьох сестер. Дівчатам-студенткам, які звикли до швидкого і насиченого ритму життя, було найважче перелаштуватися на зовсім інший темп, пристосуватися до нових вимог і правил. Але також усі в спільноті розуміли необхідність цих норм і відповідальність перед собою та іншими. Тому й залишилися вдома.

Від початку до розпорядку дому додалася щоденна спільна молитва на вервиці. Бо всі розуміють, що лише уповання на Бога і смиренна молитва – благання є найпершим і могутнім захистом перед цією хворобою. Також всі богослужіння ми почали молитися в режимі онлайн.

27 березня з вірою і трепетом разом з християнами всього світу молилися разом з Папою Франциском Євхаристійну адорацію та прийняли особливе благословення «Urbi et Orbi» (містові і світові), щоби «з вірою та надією переживати цей період випробування для всього людства». У п’ятницю спільно з дівчатами сестри також проводять особливу молитву, роздумуючи над Хресною дорогою нашого Спасителя, а в неділю – разом беруть участь у трансляції Божественної Літургії. І ці спільні молитви створюють особливу атмосферу миру і дарують здатність прийняти ситуацію з усіма її викликами.

І хоча сестри із соціального центру завжди проводять багато часу з дівчатами, мешканками дому, але в час карантину спільних заходів стало набагато більше. Сестри присвячують свій час і дари, щоб послужити і поділитися ними з дівчатами. Тому вони разом готують їсти і разом працюють, разом святкують і планують своє дозвілля. Навіть покупка продуктів – це особливий «карантинний ритуал», який виробився за цей час.

Але час карантину, який цього року вплівся в час Великого посту, також переживають з духовною користю – не забуваючи про любов до ближнього. Сестри організували випічку пасок і різних смаколиків для українських військових. Крім дівчат, які активно долучилися до доброго діла, с. Єроніма Вовчак заохотила також родини переселенців у Львові і парафіян каплиці «Всіх святих українського народу» приєднатися до цієї акції. Спільними зусиллями уже відправили на передову нашим Захисникам багато посилок з домашніми смаколиками і малюнками-вітаннями від дітей з Воскресінням Господнім. У листі до Воїнів написали, що зараз точиться війна проти вірусу, але це не привід забути, що вже шість років триває кровопролитна війна на Донбасі, де ще більш небезпечно і де майже щоденно гинуть люди, а також висловили безмежну вдячність воїнам за їхню вірність і жертвенну любов та запевнили у своїй молитві за них.

Готуючись до Великодня, сестри організували в соціальному центрі з дівчатами майстер-клас з випікання пасок. Як кажуть учасники, все вдалося на славу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.ssmi-ua.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next