АКТУАЛЬНО

Через погіршення епідеміологічної ситуації в Івано-Франківській області звернення до вірних оприлюднив єпископ Василій Івасюк

Четвер, 25 лютого 2021, 12:12
У зверненні єпископ насамперед просить усіх посилено молитися особисто та у спільнотах за «припинення пандемії, виздоровлення хворих, медичних працівників та тих, хто залучений до боротьби з Covid-19», а також закликає душпастирів дбати про те, «щоб кожний хворий, який буде потребувати уділення Святих Тайн Покаяння, Євхаристії чи Єлеопомазання, мав можливість їх прийняти».

Зважаючи на критичну ситуацію щодо поширення коронавірусної інфекції в регіоні, перевантаження медичних закладів Івано-Франківщини та щоразу важчий перебіг захворювань, владика звернувся і до підприємців та відповідальних за умови праці на виробництвах, ринках, торгових площах як до тих, хто зобов’язаний «забезпечити максимальні умови щодо дотримання соціальної дистанції та користування засобами індивідуального захисту».

Усім вірним владика Василій нагадує, що здоров’я – це Божий дар, за який кожен несе відповідальність. Щоб не наражати себе та своїх ближніх на небезпеку, владика рекомендує без особливої потреби не виходити з дому та уникати скупчення людей. «У випадку запланованих масових святкувань весіль, днів народжень, хрестин, поминок чи інших важливих подій, обмежити ці заходи до мінімальної кількості найближчих осіб або, по змозі, перенести на пізніший час», – йдеться у зверненні.

Останнім пунктом застережень є «не ігнорувати рекомендації медиків та інших компетентних служб та пам’ятати, що їхня жертовна праця потребує підтримки, яка передусім проявляється через нашу дисциплінованість».

І насамкінець владика каже: «Звертаємося всі до Пресвятої Богородиці Матері Божої Неустанної Помочі, прославленої в Коломийській іконі «Це Мати твоя», щоб вона за нашими молитвами захистила всіх від пандемії на Прикарпатті».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://kolugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next