АКТУАЛЬНО

Через пожежонебезпечну ситуацію в країні владика Василь Івасюк видав звернення

П'ятниця, 24 квітня 2020, 11:15
У зв’язку з численними і нищівними пожежами, що вирують майже всією територією країни, Коломийський єпископ видав звернення до своїх вірних, у якому застерігає від необачного спалювання сухої трави.

Як каже владика, в Карпатах цілі сім’ї «годуються з лісу», а тому збереження навколишнього середовища повинне для них бути справою першої ваги. «Підпал сухої трави – це вбивство майбутнього української нації», – йдеться у Зверненні.

Аналізуючи наслідки від трагічної вирубки Карпатських лісів, спалення землі, забруднення гірських річок, бездумного мисливства, знищення родючих чорноземів через неправильне господарювання, владика Василій взиває до сучасного покоління зупинитися і задуматися над тим, що ми передамо у спадок прийдешньому поколінню.

Він каже, що слова, які ми чуємо на богослужіннях про світло, воду, земні стихії стали для нас буденними та звичними, а насправді це – дари Божі. У Книзі Буття написано: «І побачив Бог усе, що сотворив: і воно було дуже добре» (Бт. 1, 31). Людина ж, яка нищить добро, дароване Богом, як нагадує владика, чинить важкий гріх.

У зверненні також йдеться про те, що кожен, хто живе в Україні, повинен бути патріотом своєї країни, ніколи не сумніватися у власних можливостях, і знати, що навіть маленька людина здатна творити великі діла. На завершення владика цитує митрополита Андрея Шептицького, який навчав: «Божу батьківську землю любити і не пускати її з рук, і на ній доробитися добробуту на взір інших народів».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next