АКТУАЛЬНО

Чергову зустріч провели в Інституті постійної формації духовенства Львівської архиєпархії

П'ятниця, 10 грудня 2021, 11:16
9 грудня 2021 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася зустріч Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії.

Зустріч священнослужителів, організована Інститутом екуменічних студій УКУ, була присвячена темі християнства в різних куточках світу, екуменізму та міжконфесійного діалогу. Доповідачами стали д-р Антуан Флейфель, керівник Інституту християн Сходу (Париж), д-р Павло Смицнюк, директор Інституту екуменічних студій УКУ, с. Альфонса (Карапата) ЗМНІ, доктор богослов’я, о. д-р Роман Фігас, координатор Дистанційної магістерської програми екуменічних наук УКУ.

Тему екуменізму доповідачі розглянули на досвіді країн близького Сходу, зокрема Лівану. Його уродженець, п. Антуан Флейфель, та с. Альфонса поділилися як особистим досвідом співпраці християн різних Церков у цій країні, так і актуальними паралелями з українською ситуацією і аспектами, що можуть вплинути на екуменізм в Україні. Також говорили про становище християн у різних країнах – Єгипет, Сирія, Йорданія, Палестина, Ізраїль, Ірак тощо.

ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next