АКТУАЛЬНО

Чернівецька єпархія на місійних теренах Буковини зводить чотири парафіяльні будинки

П'ятниця, 22 листопада 2019, 12:23
Нові парафіяльні будинки Українська Греко-Католицька Церква почала зводити на Буковині в містечках Вашківці та Глибока, в селищі Берегомет і в селі Нова Жадова.

Відповідальними за будівництво владика Йосафат Мощич призначив чотирьох нововисвячених дияконів. 19 листопада, через два дні після уділення дияконських свячень, він доручив їм місійну практику, а також довірив будівництво.

Під час служіння диякони займатимуться катехизацією дітей і молоді, проводитимуть біблійні гуртки та молитовні групи, а також братимуть участь в усіх парафіяльних богослужіннях.

За словами владики Йосафата, для нього є пріоритетним, щоб кожна парафія мала свій парафіяльний будинок, де на першому поверсі розташовуватимуться два катехитичні класи з окремим входом, а на другому – особисте помешкання священника і його родини.

Кошти на зведення нових будинків, на прохання владики, надали закордонні жертводавці.

«Мета – не просто зробити гідні умови для священника чи подбати про приміщення для катехитичних занять із вірними. Насамперед, ми хочемо, щоб пастир був двадцять чотири  години зі своїм народом, щоби кожен день за людей служив Святу Літургію (навіть, якщо на початку ніхто не прийде), щоб поступово все навколо парафії почало преображатися відповідно до початкового задуму Божого: починаючи від людських умів і сердець і аж до нової поведінки, яка би свідчила іншим, що ми дійсно є діти Божі, усиновлені сини і доньки Отця Небесного», – сказав владика Йосафат.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next