АКТУАЛЬНО

Чернівецьку єпархію відвідала делегація РКЦ

Понеділок, 05 березня 2018, 14:28
Чернівецьку єпархію Української Греко-Католицької Церкви 3 березня відвідала делегація духовенства Римо-Католицької Церкви на чолі з Єпископом-помічником Львівської архидієцезії РКЦ Леоном Малим.

Владика Леон у супроводі канцлера своєї єпархії, отця Владислава Гримського, та настоятеля малої базиліки в Чернівцях отця Анатолія Шпака, близько 12:00 прибули до катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці. У храмі поважних гостей зустріли правлячий архиєрей Чернівецької єпархії Йосафат і духовенство катедри: отець Валерій Сиротюк, отець Василь Гасинець та отець Руслан Боровий. Братня зустріч духовенства двох обрядів – це візит вічливості прибулого архиєрея до місцевого ієрарха. Як відомо, цього дня відбулося відкриття канонічної візитації Чернівецького деканату Римо-Католицької Церкви, яка триватиме до кінця травня.

Зустріч духовенства в греко-католицькій катедрі завершилася спільною молитвою перед чудотворним образом Матері Божої Чернівецької. Владика Йосафат розповів гостям про перші здобутки молодої єпархії, а адміністратор катедри отець Валерій провів короткий екскурс в історію Успенського храму. Шановні візитери отримали від єпарха книги про Церкву УГКЦ на Буковині, а владика Йосафат у відповідь отримав запрошення на дружній обід духовенства Чернівецького деканату РКЦ.

Вже по обіді того ж дня владика Йосафат (Мощич) у супроводі духовенства УГКЦ спільно помолилися в парафії костелу Воздвиження Чесного Хреста з єпископами РКЦ владикою Леоном Малим та Єпископом-помічником Львівської архидіїцезії РКЦ Едвардом Кавою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next