АКТУАЛЬНО

Чернівецький осередок ТУСК «Обнова» відзначив двадцятиріччя

Вівторок, 13 листопада 2018, 12:19
Товариство Українських cтудентів-католиків «Обнова» 10 листопада відзначило 20 років своєї діяльності d Чернівцях.

Святкування розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці. Владика Йосафат (Мощич) подякував Товариству за активну місійну працю в академічному середовищі Чернівців та заохотив ще більше довіряти себе Господеві, від якого остаточно походить успіх праці навіть при відсутності великих засобів. Після Літургії четверо нових дійсних членів склали присягу на вступ до Товариства. На завершення єпископ освятив ікону блаженного священномученика Миколи Конрада, який був першим духівником Товариства «Обнова» у 1930-1937 роках у Львові. Ікону написав один із членів «Обнови» Віктор Мельник та його батько.

Опісля в медіа-центрі «Belle Vue» була проведена конференція «Покликані до Обнови». Ірина Микитюк, перша голова Товариства в Чернівцях, під час доповіді, зокрема, говорила про те, наскільки важливо усвідомлювати, чого ти хочеш від спільноти, в якій береш участь.

Колишній голова «Обнови» в Івано-Франківську, о. Василь Германюк, підкреслив, що головною і першою метою обновлянина є обнова самого себе і тільки оновлена людина може допомогти іншим простувати шляхом «Обнови».

Тарас Кривецький, президент Ради федерацій товариства «Обнова», доповідав про одну з ключових актуальних проблем – потребу формації, брак системності в особистому розвитку в Товаристві. Тарас наголосив на потребі «Формаційного плану обновлянина» – документі, який би доповнював Правильник, згідно з яким кожен член Товариства може отримати відповідні знання та визнання в ТУСК «Обнова». Над таким планом зараз працює Рада федерації «Обнови».

Іван Щурко, один із головних учасників відродження «Обнови» в Україні на початку 90-х, у своїй доповіді підкреслив, що раз вступивши до Товариства, особа залишається обновлянином назавжди, бо участь у Товаристві формує цінності, з якими живеш до кінця життя. Багато людей, які були членами Товариства у 30-40-х роках минулого століття з гордістю згадували у своїх біографіях про те, що вони були обновлянами.

Отець Юрій Блажиєвський, СБП, духівник Товариства «Обнова» у Львові, у своїй доповіді говорив про роль духівника у Товаристві, про те, що його покликанням є бути тим, хто дбає за духовний розвиток членів Товариства, запобігає «перегоранню», заохочує до діяльності.

У другій частині конференції всі учасники працювали над вирішенням одного із трьох питань: шляхи залучення до Товариства; пошук нових ідей та ресурсів; «Обнова» – громадська чи релігійна організація?

Наприкінці конференції учасники представили групові напрацювання та підбили підсумки конференції. Завершилося святкування вечірньою забавою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next