АКТУАЛЬНО

Чернівецькі журналісти вперше до свого професійного свята зібралися на реколекції

П'ятниця, 06 червня 2014, 14:54
Представники чернівецьких ЗМІ вперше напередодні свого професійного свята, Дня журналіста, зібралися на спеціальні короткі реколекції. Така ініціатива є суто журналістською, але священики охоче її підтримали і поділилися з мас-медійниками тим, на яких засадах має працювати сучасний журналіст і наскільки важливою є його робота в наш час, повідомили у прес-службі Коломийсько-Чернівецької єпархії.

Журналісти зібралися в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в Чернівцях на вул. Нікітіна. З представниками преси спілкувалися: настоятель цього храму отець Василь Гасинець та отець Іван Гопко зі Сторожинця, настоятель тамтешньої церкви Святої Анни. З часів київського Євромайдану, де згадувані отці були активними учасниками (а отець Іван навіть отримав там поранення) немало медійників хотіли познайомитися з цими священиками. Власне, таке знайомство і переросло у невеликі реколекції напередодні Дня журналіста, який відзначається 6 червня.

Отець Василь Гасинець запропонував розпочати зустріч із молитви за журналістів, які загинули, виконуючи свій професійний обов’язок, а також за тих людей, які стали жертвами непрофесійності журналістів.

“Пізнайте правду і вона вас визволить” - ці слова Христа темою своєї науки обрав отець Іван Гопко, підкресливши, що правда завжди стоїть в одному ряду із істиною: «В наш час є дуже багато підміни правди. І так, як зараз працюють більшість російських ЗМІ, - це наочний приклад для кожного журналіста, як не потрібно працювати, оскільки через таку “працю” страждають люди. Тому говорити і писати треба зважено, бо назад слово вже не повернеш».

Правда творить людину - такими словами завершилися журналістські реколекції.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next